Предприемане на действия

Предприемане на действия

Как да контролирате случаите на висока и ниска кръвна захар?

Както може би вече знаете, Вашите прицелни стойности за кръвна захар и HbA1c ще бъдат зададени от Вашия лекар като се вземат предвид Вашият тип диабет, възраст и здравословно състояние. Като си записвате нивата на кръвната захар всеки ден това може да Ви помогне да разберете дали достигате или сте извън прицелни стойности на поставените Ви цели.

Ако изпитвате постоянни промени в нивата на кръвната захар, тогава ежедневното записване на това, което сте яли през деня, каква физическа активност сте извършвали, какви лекарства сте приемали и в каква доза, може да помогне на Вас и Вашия лекар да разберете какво причинява промените в нивата на захарта.

За съвет кога е най-добре да измервате кръвната си захар се консултирайте с вашия лекар.

Попълнете Контролната карта

Важно е да помните, че не сте сами. Когато живеете с диабет е препоръчително да обсъждате нивата на кръвната си захар с лекуващия Ви специалист.

Можете да използвате нашата Контролна карта за диабет, за да си помогнете при разглеждането на случаите Ви на ниска и висока захар.

Говорете с Вашия лекар

Ако често кръвната захар е извън границите, които искате, поемете контрола и говорете с Вашия лекар. Важно е да помните, че Вие сте направили крачка в правилната посока като сте потърсили повече информация, за да разберете защо се вдига или пада кръвната Ви захар. Не сте сами.

Използвайте нашето ръководство, за да разгледате заедно с Вашия доктор различни възможности. Той може да ви препоръча какво да промените.